Manresa: Un estiu més sense pistes de vòlei platja, article de Jordi Garcés

img_20150702121333El novembre del 2011 s’acordava al Ple Municipal la construcció d’una pista de vòlei platja a l’entorn del Congost. Cinc anys després, aquesta pista encara no és una realitat. Segons l’equip de govern, la “situació econòmica” no ho ha permès. Mentrestant, a la nostra ciutat, l’afició al vòlei no ha parat de créixer. Sense anar més lluny, aquest estiu s’han complert deu anys de la celebració del torneig de vòlei platja a la plaça Major i els números parlen per si mateixos: més de dos-cents jugadors i jugadores repartits en una cinquantena d’equips. A més, les inscripcions al torneig s’esgotaren en tan sols vuit hores.

Els pressupostos del 2017 brinden una nova oportunitat a l’equip de govern per incloure aquest equipament per la ciutat. Un equipament necessari per Manresa, tenint en compte la tradició que té aquest esport a les nostres contrades. Prova d’això és que són molts els pobles de la comarca que, amb menys població i, conseqüentment, menys practicants, tenen pista de vòlei platja: Sant Fruitós de Bages, Callús, Artés, Canet de Fals, Santpedor, Castellnou de Bages, Sallent, Sant Vicenç de Castellet, Sant Salvador de Guardiola, Castellfollit del Boix, Aguilar de Segarra…

No pot ser que Manresa, capital de comarca, no compti amb un equipament públic d’aquestes característiques. No pot ser que qui vulgui practicar el vòlei platja hagi d’agafar el cotxe per desplaçar-se a un poble de la comarca, o bé que això pugui suposar una impossibilitat per moltes manresanes i manresans. I no pot ser perquè el cost econòmic d’aquest equipament no és elevat si es compara amb el rendiment que se’n podrà treure: no és elevat el cost econòmic ni, encara menys, el seu manteniment.

A més, per construir aquesta pista, l’Ajuntament ho té fàcil: un seguit de persones de l’entorn del Vòlei6 ja es van organitzar per tirar endavant el projecte. Concretament, la proposta parlava de construir tres pistes i ubicar-les a l’entorn del Congost. El cost del projecte era de prop de 50.000 euros i comptava amb l’aval dels tècnics municipals. Cal dir que aquest es va presentar al concurs participatiu de l’Ajuntament i va quedar a les portes de ser un dels guanyadors.

Malgrat tot, si l’aposta de l’equip de govern per dinamitzar la llera del Cardener i tot l’entorn del Congost com a espais de lleure segueix sent una prioritat, els pressupostos de l’any vinent obren la porta a construir aquest (i altres!) equipament, amb l’objectiu d’aconseguir que la Manresa oberta al riu sigui cada cop més real.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s